Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

12 October 2018

«Що таке європейська ідея?” – на ВУМ online стартував новий курс

Сьогодні на платформі громадянської освіти ВУМ online стартував безкоштовний онлайн курс «Що таке європейська ідея? Як розуміти “європейський” вектор розвитку України?».

Досі українці питають:

  • Чи потрібно нам в Європу?
  • Що може і чого не може дати Україні Угода про асоціацію?
  • Що ховається у фразі «європейська інтеграція України»? Як розуміти її деталі?
  • У чому полягає європейська ідея (або ідеї)? Де її кордони?
  • Як сформувався Євросоюз? Які його цінності?

Новий курс ВУМ – «Що таке європейська ідея?» – відповідає на ці запитання. Крім того, намагатимемось уникнути стереотипних поглядів на європейсько-українські стосунки. Це широкий погляд на Європу – з точки зору політики, економіки, культури, історії ідей та літератури. Чому європейської інтеграції не було би без Французької революції, чому Європейської Спільноти не було би без Суецької кризи, і чому декларації прав людини не було би без сентиментальних романів? І чому для сучасної України важливо «будувати Європу в себе вдома».

Пройшовши курс, слухачі дізнаються, які ідеї сформували сучасну Європу, чому і як існує Європейський Союз і яким є місце України в проекті “Європа”.

Експерт та викладач курсу:

Володимир Єрмоленко – філософ, письменник, журналіст. Директор європ. проектів ГО «Інтерньюз-Україна», модератор EU Study Days. Доктор політ. студій (Франція), викладач НаУКМА.

Курс виготовлено за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків).

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного!