Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

27 August 2018

ВУМ на IdeaFest 2018 в Одесі

Три дні ВУМ провів у Одесі, на IdeaFest 2018. З 24-го по 26-те серпня ми святкували День Незалежності України, вчились та дискутували з лекторами. Для нас ця подія – можливість обдумати, наскільки ми рухаємось в темпі, який взяли інші громадські організації. А також, – навчитись новим речам та обмінятись ідеями.  

На IdeaFest 2018 говорили про формальну та неформальну освіту, школу, мистецтво, культуру, містобудування, особистий розвиток та сортування відходів. Це важливі теми, що цікавлять громадські організації, благодійні фонди та активістів. Учасники фестивалю будуть не лише обговорювати їх цього року, а й вирішувати пов’язані з ними проблеми.  

“Що вчити?” – Дмитро Савочкін, HR директор міжнародної компанії, виступив від Відкритого Університету Майдану та  прочитав лекцію про те, які знання потрібно мати, аби правильно і успішно почати свою кар’єру, що вчити, аби не втратити роботу через 15 років. Ви ж можете про це послухати у його курсі “Побудова кар’єри” у нас на платформі.  

Україна без Сміття – Євгенія Аратовська, лідерка ЕКО проекту “Україна без сміття“, соціальний підприємець і викладач з тематики “Сталий спосіб життя”, розповіла про власний досвід сортування побутових відходів та роботу її організації. Ми поговорили про те, як їх діяльність допомагає українським компаніям правильно поводитись зі сміттям із офісів та популяризувати цей тренд серед працівників. Курс “Як правильно поводитись з побутовими відходами”  з Євгенією є у нас на платформі у вільному доступі, долучайтесь!  

Освіта майбутнього – Микола Скиба, експерт напрямку “Освіта” Українського Інституту майбутнього, співзасновник ГО “Агенція культурних стратегій” та осв. платформи Next Generation Business School, прочитав лекцію про освітні тренди ХХІ-го століття,  їх важливість та необхідність для нашої освіти. Чи потрібно для цього ще й креативне мислення? Дивіться курс Миколи Скиби “Креативне мислення” у нас на платформі та вирішуйте.  

Дякуємо організаторам фестивалю та всім учасникам за таку надихаючи та креативну атмосферу. На сайті фестивалю можна подивитись, хто ще був спікером та повний перелік презентацій. Запрошуємо долучитись до IdeaFest наступного року. Буде круто!  

Дмитро Савочкін

Спілкування на тему, що вчити

Команда ВУМ