Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

21 November 2018

П’ята річниця Революції гідності! Пам’ятаємо!

П’ять років тому, 21 листопада 2013 року, сотні людей вийшли на Майдан Незалежності з мирним протестом, коли влада відмовилась підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Ніхто тоді не уявляв, що буде потім і які наслідки матиме цей протест. Як «ефект метелика», маленька, на перший погляд, незначна подія змогла спровокувати ціле «торнадо» – підняти мільйони українців, переконати, що прийшов час сказати своє слово.

Трохи пізніше, у першій декаді грудня 2013 року, майже одночасно у кількох спільнотах київських бізнес-шкіл виникла ідея — навчати людей, які об’єднались на Майдані. На площі з’явились локації, де відбувалось це навчання. Так розпочав свою роботу Відкритий Університет Майдану.

Пройшло 5 років. Можна по-різному оцінювати події, які відбувалися тоді, взимку 2013-2014. Для багатьох українців стало зрозумілим, що для глибинних змін потрібен час. Всі ці роки боротьба за Україну продовжується. Ми тоді почали свою справу і сьогодні Відкритий Університет Майдану продовжує працювати.

Слава Україні!

Остап Стасів розповів, як заснували Відкритий Університет Майдану під час Революції.

Декілька фото учасників та перших лекторів Відкритого Університету Майдану.

Юлія Тичківська

Влад Троіцький

 

VUM revolution of dignity

Учасники Євромайдану

Валерій Пекар