Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

11 August 2020

Стратегічне партнерство відкриває нові можливості

ГО Агенція сталого розвитку «АСТАР» та ГО «Відкритий Університет Майдану» уклали Меморандум про стратегічне партнерство у сфері неформальної освіти. Агенція «АСТАР» робить ставку на зміни у суспільстві через розвиток підприємливості та підтримку українських бізнес-проєктів у таких сферах, як легка промисловість, сільське господарство (зокрема, тваринництво), і туризм. В свою чергу, для проєкту ВУМ online розвиток підприємливості громадян є одним з трьох ключових напрямків формування громадянських компетентностей в українському соціумі.

Тож наші організації об’єднали свої ресурси і почали творити партнерські проєкти. У 2020 році нам вдалось спільно реалізувати в умовах карантину дві навчальні онлайн-програми: «Швейний LEAN» та «Компанія як система бізнес-процесів» для представників малого та середнього бізнесу (МСБ). Така співпраця дозволила, по-перше, створити нові навчальні продукти, які безпосередньо впливають на ефективність діяльності підприємств-учасників. А по-друге, що дуже важливо, – ВУМ online започатковано новий напрям платних освітніх програм. Знання для підприємців мають свою вартість, яка сприятиме їх активному навчанню та відповідальності за його результати.

Вже 22 вересня 2020 стартує програма «Швейний Lean 2.0». яка не тільки допоможе підприємствам легкої промисловості зрозуміти, що це за філософія – LEAN, але і впровадити інструменти LEAN на своїх виробництвах. Програма включає, окрім відео-занять, навчальні Zoom-сесії, модеровані обговорення/дискусії, завдання для практичного застосування знань на підприємствах учасників програми.

Тепер ми ідемо спільним фронтом у реалізації якісних змін суспільства та бізнесу, і розвитку громадянських компетентностей. Бо світ змінює тільки дія, а для цього слід бути сталим та ВУМним.