Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

13 December 2017

Відкритий Університет Майдану в гостях у м. Біла Церква

ВУМ продовжує наполегливо працювати над поширенням ідей громадянської освіти. Роблячи ставку на дистанційну платформу ВУМ online, команда також створює можливості для зустрічей з користувачами платформи, активними громадянами, з метою обговорення актуальних проблем, отримання зворотнього зв’язку, обміну досвідом. Так, 12 грудня 2017 р., у приміщенні Білоцерківської міської ради відбулася зустріч Відкритого Університету Майдану з мешканцями м. Біла Церква. Ініціатор проведення події – Анна Федченко, активістка, координатор проектів ГО “Фонд громади Білоцерківщини”.

На подію були запрошені усі охочі, інформація активно поширювалась у соц. мережі Facebook, серед місцевих громад, громадських організацій.

Під час зустрічі прозвучали такі виступи:

  • Остап Стасів – координатор, один із засновників ВУМ – розповів про важливість громадянської освіти і чому саме громадянська освіта відіграє ключову роль у процесах побудови нової європейської України. В презентації були розглянуті виклики, які перед нами ставлять невизначеність та нестабільна ситуація в країні.
  • Ірина Кашина – маркетолог дистанційної платформи ВУМ online – розповіла про можливості платформи, особливості навчання, та дала декілька порад щодо самоосвіти та особистісного розвитку, які можна впроваджувати в своє повсякденне життя.

Також на зустрічі був присутній Юрій Манжос, слухач online курсу ВУМ «Соціальне підприємництво: дизайн-мислення та невизначеність». Завершивши навчання, Юрій поділився своїм досвідом з командою ВУМ і в результаті у блозі на ВУМ online з’явилася стаття з історією Юрія. Юрій Манжос привітав аудиторію та поділився своїми думками щодо навчання, перспектив розвитку соціального підприємництва, розповів про плани на майбутнє.

Подію відвідали близько 40 осіб – представники різних сфер: активні громадяни, вчителі, студенти, представники різних громад та громадських організацій м. Біла Церква.

Команда ВУМ дякує відвідувачам події за приділений час та всім організаторам, зокрема Анні Федченко, координатору проектів ГО “Фонд громади Білоцерківщини” та Білоцерківської міської ради за сприяння в організації заходу.

До нових зустрічей!

Остап Стасів, координатор, один із засновників ВУМ

Юрій Манжос, соціальний підприємець

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: представники місцевих ГО, активні громадяни

 

Ірина Кашина, маркетолог дистанційної платформи ВУМ online