Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

10 October 2019

Відкритий Університет Майдану (ВУМ) стає частиною міжнародної мережі

Діяльність ГО «ВУМ» та платформа дистанційної громадянської освіти www.vumonline.ua привернули увагу Східно-Європейської мережі громадянської освіти EENCE. Як результат, 4-6 жовтня, 2019, керівник проекту ВУМ online, Остап Стасів, прийняв участь у Саміті ENECE 2019, який пройшов у Батумі, Грузія. Це особлива подія де вперше зібрались представники кількох мереж громадянської освіти Європи, Азії, Африки, експертів Європейського Союзу. Ціль зустрічі – створити майданчик для обміну досвідом, кращими практиками, а також налагодження майбутньої співпраці у нових проектах.

Досвід платформи дистанційної громадянської освіти vumonline.ua був презентований у серії семінарів та тематичних груп, в процесі роботи у форматі «open space» принципи та підходи, які сповідує Відкритий Університет Майдану (ВУМ) були запропоновані для впровадження у мережі EENCE (www.eence.eu).

Приємно констатувати, що сьогодні платформу знають за межами України, а представники країн, які були частиною «тюрми народів» – Радянського Союзу, здобувають дистанційно громадянські компетентності ставши студентами vumonline.ua.

Наступний крок – це офіційний вступ до Східно-Європейської мережі громадянської освіти EENCE, та долучення представників та експертів ВУМ до нових проектів з формування громадянських компетентностей у регіоні.

EENCE – мережа організацій і експертів, які сприяють обміну і розвитку знань, навичок і цінностей в галузі громадянської освіти в регіоні країн Східного партнерства. Мережа створена в 2015 році в рамках Мережі NECE. Мережа підтримується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини і Федеральним агенством громадянської освіти Німеччини (bpb).