Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

7 November 2019

Лекція Пінхаса Полонського у Відкритому Університеті Майдану

Відкритий Університет Майдану продовжує експериментувати з тематиками у рамках Публічних лекцій. 4 листопада 2019 р. у Національному музеї Тараса Шевченка у м. Києві відбулася лекція Пінхаса Полонського, ізраїльського дослідника іудаїзму, сакральних текстів. Автора книг та наукових статей. Активного учасника екуменічного діалогу між іудеями та християнами.

Хоч тема і видавалася дещо несподіваною для нашої освітньої ініціативи: “Центральні ідеї каббали і їх застосування в житті”, атріум музею Шевченка був заповнений охочими до знань. Каббала як правило сприймається темою про “високі матерії”, а інколи і взагалі чимсь магічним. Насправді, Пінхас запропонував поглянути на основні ідеї каббали досить практично, і пояснював, що ці ідеї суттєво допомагають орієнтуватися в світі і знаходити рішення в непростих життєвих ситуаціях.

Дякуємо Пінхасу Полонському за багаторічну співпрацю з ВУМ, а учасникам лекції за відкритість до нової інформації і готовність навчатись та шукати синтез розмаїття знань.