Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

22 February 2019

Школа ефективного мислення – нова комплексна програма на ВУМ online

Цього тижня на ВУМ online стартувала нова комплексна програма – “Школа ефективного мислення”.

Мислення – це неймовірна людська навичка. Саме завдяки мисленню людина розвивається, вирішує поставлені перед нею завдання, розв’язує проблеми і дає собі раду із новими викликами.

Чи однаково працює мозок у різних людей? Уявіть ситуацію, коли потужний комп’ютер дали різним людям. Вони будуть використовувати його в межах своїх навичок. Хтось скористається Інтернет чи зателефонує друзям через Skype. Хтось пограє в ігри, хтось обмежиться використанням офісних програм, а хтось почне програмувати, заробляти на Forex, або буде займатися майнінгом криптовалют. Один і той самий пристрій може бути використаний по-різному. Так і мозок. Доведено, що навички мислення (ефективного використання мозку) можна розвивати.

Процеси мислення бувають різні – важливо розуміти, що немає «правильного» або «неправильного» мислення. Воно може бути логічним, аналітичним, критичним, абстрактним, творчим тощо. А ще воно може бути всебічним та гнучким.

Наша комплексна програма “Школа ефективного мислення” дає вам можливості для різнобічних тренувань навичок мислення. В програмі зараз доступні такі курси:

  • Креативне мислення – про те, як думати творчо, шукати оригінальні підходи до різних ситуацій, створювати нові ідеї, що мають цінність. Ця якість – мислити творчо – притаманна кожній людині від народження.
  • Вступ до критичного мислення – як навчитися «тверезо» дивитись на світ, вміти критично сприймати отриману інформацію, не піддаватися маніпуляціям.
  • Стратегічне мислення – як побачити  вікно можливостей, впіймати тренд та вчасно опинитися в потрібному місці.
  • Інтегральна динаміка. Еволюція мислення, лідерства, економіки і політики – йдеться про ефективну модель еволюції мислення, лідерства та управління, що описує розвиток психосоціальних систем різного масштабу: людина, компанія, народ, людство в цілому і куди рухається світ.
  • Сталий розвиток: нова філософія мислення – це про те, як не загубити нашу планету, думати на рівні того, що технології та людська діяльність можуть завдавати шкоди біосфері, і цей вплив у 21-му столітті вже стає незворотнім. Мислити стало – означає подивитись на життя з такого ракурсу.

Всі курси, які входять до складу програми, знаходяться у вільному доступі та відкриті для кожного.