Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

15 October 2018

«Цифрова безпека та комунікація в онлайні» або як не потрапити в «лапи» хакерів

Лише тиждень тому Facebook зламали і постраждали більше 30 млн. аккаунтів. Ви готові віддати хакерам і свій аккаунт? Ми пропонуємо всім охочим навчитись захищати своє спілкування та особисту інформацію у Facebook, Twitter та Youtube.

У нашому новому курсі “Цифрова безпека та комунікація в онлайні”, який стартував 15 жовтня 2018 на ВУМ online, ми об’єднали два напрями: спілкування в онлайні та цифрову безпеку, аби ви могли навчитися ефективно комунікувати і водночас не ризикувати особистими даними.

Завершивши цей курс, ви дізнаєтесь:

  • як соціальні мережі можуть допомогти вам в роботі,
  • як реагувати на негативні коментарі та вийти з комунікаційної кризи,
  • які є приховані можливості Facebook, Twitter чи YouTube, що допоможуть вам у роботі,
  • як захистити листування та особисті файли від небажаного поширення,
  • як обрати досконалі паролі та де їх зберігати,
  • як налаштувати комп’ютер для безпечної роботи в Інтернеті.

В основу курсу покладено більш як 100 годин навчальних тренінгів для народних депутатів та помічників (комітети та апарат Верховної Ради України), які ми вже провели в рамках Програми USAID Рада, що виконує Фонд Східної Європи разом із ГО «Інтерньюз-Україна» та партнерами. Для вас ми зібрали найкорисніші поради та інструменти, про які розповідали під час тренінгів, і об’єднали в онлайн курс «Цифрова безпека та комунікація в онлайні».

Автори курсу:

Віталій Мороз

Медіа-тренер, керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна”

Павло Белоусов

Координатор проектів з більш як 7-річним досвідом роботи в громадському секторі. Експерт у питаннях: цифрова безпека, управління проектами, копірайтинг.

Ольга Гуртовенко

Координаторка проектів та експертка з цифрової безпеки. Працювала з Представництвом ЄС, Solidarity Fund PL та eQualit.ie (Монреаль, Канада).

Дмитро Тужанський

Консультант та медіатренер. Спеціалізація: контент, монетизація, ньюзрум, ЗМІ-стартапи, медіастратегії, брендинг, інформаційна безпека.

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного.