Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

9 February 2018

Креативність проти невизначеності або як людині вижити «в дикій і непривітній природі» сучасного світу

Днями креативний тур команда ВУМу здійснила до Чернігова. Презентацію та майстер-клас від Відкритого Університету Майдану у Чернігові вдалося провести для студентів Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка,  а згодом, ввечері – для активних громадян, представників громад та бізнесу, журналістів.

Минулий інтенсив від ВУМу у цьому місті – Школа свідомого громадянина – відбувся в листопаді 2014 року і запам`ятався чернігівським активістам тим, що їм нарешті вдалося розвіртуалізуватися, познайомитися один з одним offline та почати тісну співпрацю. Теперішні ж заходи дозволили учасниками отримати нові знання, практичні навички та розширив межі можливостей, які можна досягти завдяки дистанційній освіті.

Наразі в усьому світі сертифікати про закінчення фахових шкіл і курсів цінуються роботодавцями на рівні з дипломом ВНЗ та дозволяють лишатися затребуваним спеціалістом на ринку праці. Чому так? Відповідь дуже проста і складна водночас: суспільні тренди диктують умови, в яких справді незамінними залишаються тільки мультиспеціалісти, які відразу розуміються в кількох сферах та можуть формувати творчий неповторний продукт. Саме тому, як для спеціалістів в різних сферах діяльності, так і для громадських активістів, одними з найважливіших рис є креативність та креативне мислення.

Навчитися мислити креативно та продукувати неформатні ідеї учасникам заходу допоміг майстер-клас Володимира Лісіна «Креативність та громадський активізм». Тренер надав основні теоретичні знання та продемонстрував кілька практичних вправ, що допоможуть в роботі.

«Щодня кількість інформації в мережі Інтернет збільшується в 4 рази. Тож, щоб залишатися затребуваним спеціалістом та бути ефективним, треба постійно розвиватися і вчитися», – зазначив тренер.

Що ж провокує креативність?

  • Усвідомлений або самостійно сформований стрес, обмеження, які провокують формування нестандартного вирішення завдань (дедлайни, збільшення навантаження, обмеження ресурсів та часу);
  • постійне розширення світогляду та навчання – креативити можна лише на базі чогось, що уже є у нашій голові;
  • особиста думка щодо оточуючого світу, критичне мислення, встановлення своїх правил, а не слідування чужим;
  • передача знань іншим – колективний досвід робить наші знання чіткішими та примножує їх.

Володимир Лісін є співавтором курсу «Креативне мислення» тож більше практичних рекомендацій та інформації можна отримати, прослухавши цей відео курс на https://vumonline.ua/.

Висловлюємо вдячність Вікторії Сидоровій та Медіа-центру “Моє місто” за допомогу в організації ВУМної зустрічі в Чернігові, культурно-діловому центру «Світогляд» – за гостинність та затишний конференц-простір.

Платформа ВУМ online – це можливість навчатися в будь-який час і в будь-якому місці, отримувати якісні знання, концентровану інформацію та практичний досвід.

По закінченню курсу слухачі можуть пройти тестування та отримати сертифікат, що виділить вас серед інших спеціалістів.

ВУМ дає цікаву можливість проходити курси як поодинці, та і цілою командою. Більше того, курси об`єднані у програми, що дають ґрунтовні знання у певній сфері та дозволяють за короткий час засвоїти максимум інформації.

Зустріч з активістами м. Чернігів у культурно-діловому центрі «Світогляд»

Майстер-клас В. Лісіна у культурно-діловому центрі «Світогляд», м. Чернігів

 

Студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка

В. Лісін розповідає про креативне мислення