Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

26 June 2023

Завдяки участі в програмі Work in tech Ukraine від INCO Academy ми створили ефективну методику супроводу груп під час онлайн навчання

З осені 2022 року ГО Відкритий Університет Майдану є одним із провайдерів програми підтримки  українців, які втратили або ризикують втратити роботу через війну, що здійснюється INCO Academy – Work in Tech за грантової підтримки  Google.org . В рамках програми одна тисяча  наших співвітчизників та співвітчизниць отримала шанс опанувати нову професію в сфері цифрового маркетингу та IT-підтримки.   Всі учасники програми – надзвичайні люди.  Вони знаходили можливість продовжувати вчитися навіть під час блекаутів та ракетних обстрілів. Багато хто з них втратив не лише роботу, але і житло, деякі навчаються буквально ризикуючи життям – перебуваючи в окупації або в лавах ЗСУ.  Частина учасників  уже завершила навчання та отримала професійні сертифікати Google, а деякі ще в процесі та мають завершити курс у серпні 2023.

Попри те, що IT-освіта не є пріоритетним напрямком роботи для ГО ВУМ,  саме завдяки участі в проекті нам вдалося створити  потужну команду менторів  та коучів, відпрацювати власну методологію супроводу груп під час онлайн-навчання, яку тепер можна ефективно застосовувати для будь-яких програм та аудиторій.

«Ми створили не просто навчальну програму з доступом до професійних курсів. Завдяки ідеї INCO  надавати учасникам менторську підтримку та допомогу з опанування м’яких навичок і працевлаштування, нам  у ВУМ вдалося створити гармонійну систему взаємодії, орієнтовану на людей, які хочуть навчатися, і людей, які можуть ділитися своїм досвідом. Дуже цікавим додатковим ефектом цієї програми є те, що психологічна підтримка діє набагато глибше, ніж ми спочатку думали», – так охарактеризувала наш новий досвід заступниця Голови ГО ВУМ Катерина Баценко у своїй промові в мерії м. Париж під час ювілейної 10-ї конференції  IMPACT².  INCO щороку  збирає на цій події представників нової економіки ( економіки, яка має на меті підвищення якості життя людей у поєднанні із позитивним впливом на екологію та соціальну сферу).