Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

28 October 2020

ВУМ online визнали однією з кращих реалізованих онлайн практик в сфері громадянської освіти

ГО «ВУМ» у 2020 році став членом мережі «Громадянська освіта у Східній Європі» (EENCE). Місією мережі EENCE є внесок в стійкий розвиток громадянського суспільства в регіоні Східного партнерства через розвиток громадянської освіти і підтримку організацій і експертів, працюючих в цій сфері.

Конкурс «Кращих онлайн практик» відбувся у рамках «Тижня громадянської освіти», який пройшов 5-11 жовтня 2020 року. В умовах пандемії у цілому світі, завдяки сучасним інструментам онлайн комунікації, представники 10 країн Центральної, Східної Європи та Азії мали змогу обмінюватись досвідом впровадження громадянської освіти, а також оцінити досягнення партнерів.

Участь в конкурсі брали автори більше 40 практик з усіх країн Східного Партнерства, а також з Росії.

Міжнародне журі визначало переможців конкурсу у двох номінаціях:

  1. Плановані онлайн практики в сфері громадянської освіти
  2. Реалізовані онлайн практики в сфері громадянської освіти

Платформу дистанційної громадянської освіти https://vumonline.ua/ визнали однією з кращих реалізованих онлайн практик в сфері громадянської. Докладно тут.

Дякуємо за визнання і радіємо, що платформа дистанційної громадянської освіти https://vumonline.ua/ тепер є відомою за межами України. А завдяки нашій роботі як українською, так і російською мовами, наші колеги і громадські активісти у Росії, Білорісі, Молдові та ін., мають змогу користати нашим навчальним продуктом і розбудовувати громадянське суспільство у своїх країнах.