Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

7 February 2020

Платформа громадянської освіти ВУМ online почала роботу над курсом «Про НАТО»

6 лютого о 12:00 в УКМЦ відбувся брифінг з нагоди запуску роботи над online курсом «Про НАТО» на платформі дистанційної громадянської освіти ВУМ online.  Курс призначений для широкого кола осіб різного віку, які хочуть дізнатися про те, що являє собою організація Північноатлантичного договору та яка її роль в сучасному світі.

Старт проекту збігається із річницею внесення до Конституції України положення про  курс держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

В брифінгу взяли участь Барбора Маронкова – директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, Ганна Гопко – народний депутат України VIII скликання, Остап Стасів – керівник платформи дистанційної громадянської освіти ВУМ online.

Запуск курсу запланований на квітень. Реєстрація на нього вже відкрита.

«Такі ініціативи дуже важливі для України, тому що прагнення держави до членства має підкріплюватися підтримкою її громадян. Потрібно продовжувати підвищувати обізнаність громадян про НАТО: чому варто приєднатися до НАТО, що це означає для країни, які зобов’язання вона бере на себе, скільки це буде коштувати. У курсі ми намагаємося дати відповіді на всі основні запитання», – зазначила Барбора Маронкова, директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні.

«Ми маємо річну національну програму Україна-НАТО на 2020 рік з міжнародною методикою, орієнтованою на конкретні результати. Ця програма наближена до плану дій щодо членства в НАТО. Я сподіваюся, що ми у цьому році побачимо втілену реформу СБУ як зобов’язання у рамках закону про національну безпеку і увесь законодавчий пакет, необхідний для отримання плану дій щодо членства в НАТО», – зазначила Ганна Гопко.

Також, додала вона,  для України дуже важлива взаємодія з країнами-членами НАТО, особливо у контексті мілітаризації Чорного та Азовського морів, де Росія продовжує посилювати свою військову присутність.

Курс створюється за підтримки «Фонду Конрада Аденауера в Україні».

Ганна Гопко – народний депутат України VIII скликання, Остап Стасів – керівник платформи дистанційної громадянської освіти ВУМ online, Барбора Маронкова – директор Центру інформації та документації НАТО в Україні.