Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

29 September 2017

Волонтерів та молодь у Пришибській громаді об’єднав проект «Соціальний простір «Зустріч»

Чим живе дитина, доросла людина? Запитання риторичне й однозначно відповісти неможливо.

 

Усіх учасників проекту – волонтерів та молодь у Пришибській громаді об’єднав Проект соціальної дії «Соціальний простір «Зустріч». Мета його – створити умови для організації дозвілля учнівської молоді з користю для громади.

Беручи участь у конкурсі проектів від ГО ВУМ й Британської Ради та виконуючи основні умови конкурсу, ініціатори сподівалися на перемогу і для них це було важливо. Завдання поставлені, умови конкурсу витримані й громада отримала позитивний результат.

 “Ми грали в теніс, проводили різні тренінги, збиралися за круглим столом, обговорюючи нагальні потреби, ходили на екскурсію в музей та самі готували екскурсії,  дізнаючись про неабиякі факти з історії минулого нашого краю. Створювали презентації. Зустрічалися з учнями недільної християнської школи Кременчука, організували спільний концерт художньої самодіяльності. Грали у настільні соціальні ігри «Володар кілець», «Рожеві окуляри», «Фотофішка» та інші. І просто пили чай та невимушено спілкувалися.” – розповідає куратор проекту Лідія Полобок. 

Результатом впровадження проекту стало створення умов для організованого дозвілля сільської учнівської молоді, підлітків соціально незахищених категорій. Залучення їх до соціально прийнятних форм діяльності з метою успішної соціалізації в громаді та суспільстві.