Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

13 September 2019

Друга зустріч громадських активістів проекту ПРООН «Онлайн навчання зі сталого розвитку»

11.09.2019 р. в Urban Space 500 відбулась друга зустріч громадських активістів проекту ПРООН «Онлайн навчання зі сталого розвитку». Робочі групи за напрямками: Біосфера – Суспільство – Економіка обговорили проект програми он-лайн курсу з досягнення Цілей сталого розвитку для громадянського суспілства.

7 ключових викликів, які на думку громадських активістів є головною перешкодою у досягненні цілей сталого розвитку в Україні:

  1. Безвідповідальне виробництво та несвідоме споживання
  2. Низький рівень усвідомлення особистої відповідальності за СР
  3. Низька поінформованість про сталий розвиток та ЦСР
  4. Порушення прав людини
  5. Низьке забезпечення якості життя у громадах
  6. Знищення екосистем (суші, водойми)
  7. Корупція

Шляхи та способи подолання цих викликів будуть висвітлені у запропонованій активістами навчальній програмі онлайн курсу – зокрема, в лекціях, кейсах і прикладних інструментах.

За декілька місяців новий он-лайн курс, який враховує інтереси всіх зацікавлених сторін, буде опублікований на vumonline.ua – он-лайн платформі безкоштовної громадянської освіти Відкритого університету Майдану, який виступає головним партнером в реалізації даного курсу.

Проект «Онлайн навчання зі сталого розвитку» Програми розвитку ООН (ПРООН) має на меті покращити доступ публічних службовців, лідерів бізнесу і громадських активістів до освіти щодо цілей сталого розвитку (ЦСР), обізнаність про «Порядок денний в галузі сталого розвитку 2030», а також втілити його на національному, регіональному і локальному рівнях. Проект впроваджується ПРООН за фінансової підтримки уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Клавдія Шевелюк, Національна консультантка Програми розвитку ООН з онлайн-освіти у сфері сталого розвитку

Представники громадських та освітніх організацій.