Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

22 January 2019

Онлайн курс про eHealth – ВУМ долучається до медичної реформи 

На платформі vumonline.ua стартував курс про Електронну систему охорони здоров’я – «Основи реформи охорони здоров’я з допомогою eHealth». Курс складається з двох окремих частин – для лікарів та для керівників закладів первинної медичної допомоги.  

Електронна система охорони здоров’я – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги. А ще – дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти, і запобігати зловживанням. У перспективі еHealth дозволить створити єдиний медичний простір для координації в охороні здоров’я – медичної практики, управління медичними закладами, медичного права, фармацевтики, інформаційних послуг для пацієнтів. 

Процес впровадження eHealth є тривалим і поетапним. На першому етапі до нього увійшли ті заклади та лікарі, які надають первинну медичну допомогу. Для об’єднання досвіду впровадження eHealth в різних регіонах України і був створений цей навчальний онлайн-курс. 

Цей курс розроблений Відкритим Університетом Майдану (ВУМ) та EdEra за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у співпраці з естонським агентством eGovernance Academy. 

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного.