Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

29 May 2023

Навчай безпечно. Новий курс на платформі vumonline.ua

Як зробити процес навчання безпечним та комфортним і для учнів і для учителя? Що таке “правила для правил”? Чому важливо враховувати ідентичність кожного учня і що таке принципи екологічного викладання ви дізнаєтеся з курсу “Навчай безпечно”, що відкривається на платформі vumonline.ua 30 травня.
Автори курсу – педагогічні психологи Мирослав Грінберг і Анна Ленчовська, міжнародний експерт з громадянської освіти та освіти з прав людини Олександр Войтенко, та вчитель-методист Ольга Невтира пропонують педагогам можливість зрозуміти принципи та механізми створення безпечного освітнього середовища, отримати нові знання з психології школярів і творчо застосовувати їх на практиці.

Курс розрахований на викладачів  та керівників навчальних закладів середньої освіти, класних керівників, тьюторів, менторів. Він також буде корисний усім, хто працює з групами дітей в різних формах.

Курс складено відповідно професійному стандарту “Вчитель закладу загальної середньої освіти. Після успішного завершення та складання тестів, учасники отримають   сертифікат на 12 годин (0,4 ЄКТС), з них 6 годин психологічної підготовки.

Курс  розроблено ГО “Київський освітній центр “Простір толерантності” за підтримки проєкту “Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7”, який реалізується у партнерстві Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI), Благодійного фонду “Восток SOS” та Громадської організації “Центр Громадянських Свобод”.