Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

23 April 2018

Мистецтво мирного діалогу

Знайома ситуація, коли студенти з міста гноблять тих, хто приїхав на навчання з села? Або упередження щодо Сходу або Західу. Або булінг у школі?

Саме над цими темами працювала молодь з Чернігова, Сєвєродонецька, Скадовська та Луцька  21-22 квітня під час роботи над виставою театр-форуму «Мистецтво мирного діалогу!». Студенти з абсолютно різних куточків України об’єдналися, аби зламати стереотипи і колективно знайти вихід із перерахованих вище проблем.

В суботу вони вчилися акторству і вивчали методику форум-театру, після чого зрежисирували навчальну виставу, яку публічно всім показали в неділю. Головним меседжем дійства було те, як мирно і толерантно спілкуватися із тими, хто провокує на суперечки та колізії. Але найголовніше,  актори проекту наочно продемонстрували, що з негативу ніколи не вийде позитиву, і щоб досягнути спільної ефективної і доброї мети – треба об’єднуватися.

Виставу «Мистецтво мирного діалогу» покажуть ще в трьох містах, з яких приїхали учасники. Тепер море енергії, море веселощів та корисної інформації про булінг, і як його попереджати, отримають глядачі з Чернігова, Скадовська та Сєвєродонецька.

Про проект: Британська рада в Україні та ГО «Молодіжна платформа» спільно з ГО ВУМ та ще низкою організацій реалізують проект «Мистецтво мирного діалогу», мета якого за допомогою форум-театру показати наявні культурні стереотипи та полегшити шлях їхнього подолання, познайомитись та потоваришувати з представниками різних культур та національностей. Форум-театр – це простір толерантності, який дає змогу знайти, зіграти та прожити складні життєві ситуації.