Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

30 September 2020

«Бібліотеки у досягненні Цілей сталого розвитку» – на ВУМ online стартував новий курс

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Спеціально до цього професійного свята, на платформі ВУМ online стартував новий курс – «Бібліотеки у досягненні Цілей сталого розвитку».

Бібліотеки – унікальні соціальні інституції, які можуть бути включені в усі галузі та сфери суспільного життя, і мають великий потенціал долучитися до їхнього інтенсивного поступу. Це ж стосується і досягнення Цілей сталого розвитку. Тут ми спроможні впливати як на виконання завдань на шляху до Цілей, так і на те, щоб до їхньої реалізації долучилося якомога більше людей.

Цей онлайн курс присвячений ролі бібліотек у досягненні Цілей сталого розвитку. Автори курсу в доступній формі пояснюють слухачам сутність кожної Цілі та демонструють можливості й успішні приклади – як бібліотеки сприяють їх досягненню.

Для кого цей курс:

Курс орієнтований на працівників бібліотек всіх видів і типів, які щиро прагнуть зробити свій внесок у досягнення Цілей сталого розвитку у своїх громадах, спільнотах та у глобальному вимірі.

Онлайн-курс розроблений ГО «ВГО Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Навчання на курсі безкоштовне. Долучайтесь!