Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

28 October 2017

Курс “Енергоефективність багатоквартирного будинку в дії” було презентовано на “Школі мерів”

27 жовтня під час останнього модулю «Школи мерів» було презентовано онлайн-курс “Енергоефективність багатоквартирного будинку в дії», який напередодні стартував на ВУМ online. Презентував його Микола Ільїнов, експерт проекту “Енергоефективність в житловому секторі” IFC.

Курс побудований на реальних прикладах термомодернізації багатоповерхівок силами мешканців. Ці люди скористалися можливостями залучення банківського фінансування та підтримки з державної і місцевої програм енергоефективності. І таких прикладів станом на вересень 2017 року в Україні вже більше тисячі. Завдяки цим заходам, поліпшити свої умови проживання та суттєво заощадити на опаленні змогли понад півмільйона громадян України.

Курс знаходиться у вільному доступі за посиланням https://vumonline.ua/course/energy-efficiency-in-high-rise-building/

Також під час цього модулю «Школи мерів» Остап Стасів, засновник платформи дистанційної громадянської освіти vumonline.ua, презентував майданчик Відкритого Університету Майдану, на якому є безліч корисних для муніципалітетів і активістів курсів. Остап закликав майбутніх мерів не лише самим слухати ці лекції, але і спонукати своїх мешканців до освіти.