Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

17 September 2020

«Є ідея? Втілюй!» – на ВУМ online стартував новий курс

Курс «Є ідея? Втілюй! Проєктний дизайн для соціальних ініціатив» для всіх, в кого є ідея чудового соціального проєкту, або горять очі і є натхнення щось зробити. Але, при цьому, немає розуміння, з чого почати та де шукати той маяк, який проллє світло на страх та нерозуміння.

Гасло курсу: «Є ідея? Втілюй!» А ми допоможемо!

Можна сміливо стверджувати, що в кожної людини є досвід створення та управління проєктами, адже кожен реалізовував безліч проєктів у своєму житті – від ремонту в квартирі до організації відпустки, від отримання водійських прав до святкування дня народження. Тож майже у кожного точно є інтуїтивні знання стосовно того, як створити та втілити в життя проєкт. На цьому курсі слухачі зможуть структурувати свої знання та застосувати їх задля позитивних змін у своїй громаді.

Тут немає інструкції зі створення ідеального проєкту, адже її не існує. Проєктний дизайн – це як приготування їжі: є безліч рецептів, але справжній шедевр з’являється завдяки натхненню та майстерності автора, унікальному набору спецій та секретних інгредієнтів. Неможливо перетворити кожного на шеф-кухаря, але цей курс точно познайомить з ключовими процесами проєктної кухні.

Цей курс для тих, хто:

  • має бажання стати частиною позитивних змін у себе в громаді – але не знає, з чого почати;
  • має хорошу ідею – але не знає, як її вдало реалізувати;
  • має досвід реалізації соціальних проєктів – але хоче прокачати свої знання та навички, і вивести свої проєкти на новий рівень;
  • є досвідченим проєктним менеджером, але ніколи не працював із соціальними проєктами, тож хоче дізнатися більше та зрозуміти, чим проєкти соціальної дії відрізняються від всіх інших.

Цей курс для всіх, хто хоче реалізовуватись, вдосконалюватись та мотивувати в соціальній діяльності. При побудові курсу використовувалась методологія програми «Активні Громадяни» Британської Ради, яка реалізується у 68-ми країнах світу.

Навчання на курсі безкоштовне. Долучайтесь!

Курс реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), що співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом, та здійснюється Британською Радою спільно з ГО «Міцна Громада», ГО «Молодіжна Платформа» та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання».