Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

7 August 2020

«Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях» – на ВУМ online стартував новий курс

На ВУМ online стартував новий курс «Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях».

Цей курс покликаний поліпшити якість життя осіб з інвалідністю, які проживають в Україні, шляхом створення можливості інклюзивної онлайн освіти з сурдоперекладом і соціально-психологічною підтримкою.

Головна мета курсу – отримання людьми з інвалідністю необхідних знань і умінь для забезпечення своїх базових прав та потреб в умовах пандемії Covid-19 та інших критичних ситуацій.

У період пандемії Covid-19 найбільш незахищеними категоріями населення України стали люди з інвалідністю. Через пандемію люди з інвалідністю втратили можливість задоволення своїх прав і потреб, залишилися в повній соціальної та інформаційної ізоляції. Особливо це стосується осіб з порушеннями мовлення, порушенням слуху, зору та порушеннями інтелектуального розвитку; особливим чином це стосується людей з інвалідністю, які проживають в сільській місцевості. Тому наш онлайн-курс з сурдоперекладом сприятиме формуванню нових навичок поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях, а також розробці алгоритмів взаємодії, взаємодопомоги та реагування, та формуванню критичного мислення.

Курс містить наступні блоки:

  • Кризи – виклики для кожного;
  • Як вести себе під час пандемії (індивідуальний захист, задоволення базових потреб та пошук достовірної інформації);
  • Сучасні інформаційні технології на допомогу людям з інвалідністю;
  • Соціально-психологічна підтримка людей з інвалідністю в період кризи (включаючи інформаційні технології).

Допоможіть нам поширити інформацію про курс і донести це до тих, кому це потрібно і може допомогти. Долучайтесь самі, щоб краще зрозуміти той факт, що таким людям потрібна особлива увага.

Навчання на курсі безкоштовне.

Курс створений у рамках реалізації проєкту ГО «Паросток» «Інформаційна підтримка людей з інвалідністю в період пандемії COVID-19 та інших соціальних викликів в Україні» за фінансової підтримки фінського Фонду Abilis.