Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

30 March 2017

Фестиваль креативності та інновацій Натхнення Fest

Завдяки проведеному м. Чернігів «Пітчингу проектів», організаторами якого був «Відкритий університет Майдану» спільно з Британською радою та Управлінням стратегічного розвитку Чернігівської міської ради, 26 березня 2017 року в Чернігові відбувся Фестиваль креативності та інновацій «Натхнення Fest».

Метою проекту було збільшення інноваційного потенціалу міста, навчання та підтримка творчих активних людей. Понад 120 учасників відвідали захід, аби навчитися новому, зарядитися ідеями , які в майбутньому можна використати у житті. Чернігівські школярі Єгор та Максим у фестивалі участь беруть вперше, поряд із новими знайомствами, для них цікавим є бізнес, про цю сферу діяльності хлопці хочуть знати все, адже у майбутньому мріють створити власну справу. А ось для іншої учасниці фестивалю – викладача педагогічного університету Вікторії Коваль, такий захід не перший, жінка вже відвідувала фестиваль раніше і чимало ідей використовує в роботі. На зустріч з активом міста організатори запросили 12 тренерів з Чернігова та інших міст України, які працювали у 3-х напрямках – освіта, соціум та бізнес. Кожен з наставників сподівається донести слухачам ту основну інформацію, яка дозволить в подальшому розвиватися та ламати стереотипи.

Результати проекту: 120 відвідувачів фестивалю отримали вільний доступ до інновацій, до технік їх створення, дізналися про інструменти, проектний менеджмент, отримали партнерів для реалізації ідей. Освітяни вже почали впроваджувати інновації в освіті, урбаністи познайомилися з ідеями створення нових муралів, еко-куточків, тощо. Бізнесмени дізналися про приклади соціального підприємництва, який крім особистого прибутку буде приносити користь місту.

Окрім цього, завдяки активному висвітленню у ЗМІ, фестиваль вплинув на зниження «рівня депресії» в місті, допоміг активізувати громаду навколо питань локальної демократії – вирішення нагальних проблем шляхом власних зусиль, створення інновацій.

Серед учасників за статистикою є люди з інших міст, які теж планують у своїх містах провести подібні фестивалі та вже є учаснки фестивалю, які подали проект на Бюджет участі на 2018 рік.