Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

15 December 2021

Дихати вільно. Новий курс на vumonline.ua присвячений моніторингу якості атмосферного повітря.

Фактично, дві третини населення України проживає на територіях, де стан атмосферного повітря не відповідає гігієнічним нормативам. Через це, за даними ВООЗ, у нас передчасно помирають вчетверо більше людей, ніж у п’яти найчистіших країнах світу. Проблему необхідно вирішувати, і громадськість відіграє важливу роль у цьому процесі. Необхідні знання і навички ви здобудете у нашому курсі «Громадянам про моніторинг якості повітря», який стартує на платформі vumonline.ua  з 16 грудня.

Курс навчає розбиратися, хто і як саме забруднює повітря у вашому регіоні, шукати достовірну інформацію про рівень забруднення. Слухачі також дізнаються про методи оцінки безпечності повітря та системи моніторингу його якості,а також що робити у випадку забруднення.

Курс розробили ГС «Досить труїти Кривий Ріг!» та команда платформи громадянської освіти ВУМ online в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, яку здійснює Міжнародний фонд «Відродження» за фінансової підтримки Швеції. Думки належать авторам та авторкам курсу, і не обов’язково відображають погляди МФ «Відродження» та уряду Швеції.