Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

6 October 2017

Анімаційні театралізовані екскурсії

Чим здивувати туристів та мешканців міста? Це питання свого часу було дуже гострим для міста Чернігів, яке включило розвиток туристичної галузі у пріоритети свого стратегічного розвитку.
Відповідь не забарилась – проект «Анімаційні театралізовані екскурсії» став учасником й переможцем конкурсу проектів, що проводили у місті ГО ВУМ спільно з проектом  Active citizens від Британської ради в Україні. З квітня 2017 року проект запрацював на повну потужність.
Наявність щомісяця безкоштовних анімаційних екскурсій є одним з інструментів для підвищення туристичної привабливості міста та інформаційної обізнаності туристів у незвичному вигляді. Особливість таких екскурсій полягає у тому, що туристи мають змогу особисто познайомитися з легендарними історичними персонажами древнього міста, стати частиною історії та взяти участь у театральному дійстві.
Чернігів не мав до цього часу нічого подібного. Тому організація та проведення анімаційних екскурсій дала можливість “заманити” більше туристів і конкурувати з іншими містами, які вже мають такий аналог.
Наразі створено 4 тематичних анімаційних екскурсії визначними пам’ятками міста. Проведення таких екскурсій відбувається на безкоштовній основі для всіх відвідувачів кожної останньої суботи з квітня по жовтень. (Чернігів містичний, Стежками козацької слави Чернігова, Чернігів інтелігентний, Літературний Чернігів: екскурс у 19 сторіччя).
«Ви зрозумієте чому називають Чернігів – місто легенд! Головна особливість екскурсії – всі легенди оживуть на ваших очах!Буде цікаво, незвично весело та моторошно… Ви будете вражені – ми вам обіцяємо!» – говорить про проект його ініціатор Олена Костирко.
На сьогодні проведено 7 екскурсій на території Валу, центральної частини міста та Болдиних гір.
Створено у Фейсбуці сторінку Анімаційні тематичні екскурсії в Чернігові, яка користується популярність у туристів з України. На екскурсіях мінімальна кількість гостей становить біля 100 чоловік, максимальна сягала понад 300 чоловік за одну екскурсію. Фото та відео можна побачити з кожної екскурсії на сторінці в Фейсбуці https://www.facebook.com/pg/animatedTours/posts/?ref=page_internal
На екскурсіях зазвичай присутні туристи з Києва, Чернігівської області, Харкова, Львова. А нещодавно до них долучилися туристи з Білорусії, Польщі, Литви, Санкт-Петербургу.