Громадянська освіта в Україні

ПОДІЛИТИСЬ

2 August 2024

Бібліотеки для здоров’я громад

Бібліотека  – сильна партнерська організація в сфері промоції здорового способу життя ? Ніколи не замислювалися про таке? Між тим уже багато бібліотек в Україні мають успішний досвід поширення знань про здоров’я та промоції профілактики хвороб.
Наш новий курс “Бібліотеки для здоров’я громад” надає бібліотекарям та активістам сфери громадського здоров’я поради із втілення найкращих практик, які апробовані в Україні у бібліотечних просторах та за участі бібліотечних лідерів. Це дозволить громадам побачити нові можливості бібліотек, а бібліотекам – нові способи залучати жителів громади як відвідувачів та читачів.

Курс познайомить слухачів із сімома складовими здорової бібліотеки, серед яких: простір, книги, події, обладнання, спільноти, комунікація, партнерства.
Курс розроблений в рамках проєкту “Здорові бібліотеки”, що впроваджується Благодійним фондом “Бібліотечна країна” в межах українсько-швейцарського проєкту “Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні” (скорочено “Діємо для здоров’я”).

Навчальне навантаження курсу складає 0,5 кредитів ЄКТС.

Проєкт реалізується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва.